Als zelfstandige vanuit huis werken, heeft zo zijn voordelen.
Maar soms kan het lastig zijn om je te concentreren op je werk, omdat je afgeleid wordt door huishoudelijke klusjes die nog gedaan moeten worden of mensen die langskomen.

Je hebt een bepaalde discipline nodig om thuis te werken en schakelen tussen werk en privé is niet voor iedereen even makkelijk. Met name als je in één en dezelfde ruimte woont, eet en werkt.

Er zijn van die momenten dat je je collega’s van vroeger nog wel eens mist. Een praatje bij de koffie automaat, vragen of iemand even met je meedenkt, de kruisbestuiving die er altijd is als je met meerdere mensen ergens werkt.

Cowerkers looking at notebook in a modern office

Het huren van een kantoorruimte of atelier is voor een (startende) zelfstandige vaak een te grote kostenpost. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om goedkoop of zelfs gratis buiten de deur te werken.

Plekken waar zelfstandigen vanuit diverse disciplines werken en waar de mooiste contacten kunnen ontstaan. Misschien vind je daar iemand die je met een computerprobleempje kan helpen en kun je iemand anders weer even op weg helpen met jouw expertise.
Het is de moeite waard om eens te kijken wat er voor mogelijkheden zijn bij jou in de buurt.

Een andere mogelijkheid is om zelf een groep te vormen van ondernemers en bijvoorbeeld één keer per maand een dag samen te werken.

Werken als zelfstandige wil niet zeggen dat je alles zelf moet kunnen en alleen moet doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.