petten

Iedereen die mij in levende lijve kent, weet dat ik in de winter altijd petten draag. Voornamelijk om het minder koud te hebben en niet zo snel verkouden te worden. Inmiddels heb ik een leuke collectie, passend bij diverse jassen en sjaals.

Ook als ik aan het werk ben, draag ik verschillende petten. Als ondernemer ben ik het ene moment organizer, dan weer boekhouder, marketeer, websitebouwer, verkoper, planner, systeembeheerder, secretaresse, koffiedame of administratief medewerkster, om er maar eens een aantal te noemen.

Zo makkelijk als ik mijn grijs geruite pet, na het voeren van mijn paarden, verruil voor een pet die past bij de jas waarin ik boodschappen ga doen, zo lastig is het soms om achter mijn pc te wisselen van pet.
Je verdiepen in de techniek van een programma om je emaillijst op te bouwen vereist een totaal andere mindset dan het schrijven van posts voor op social media of het bijwerken van de boekhouding. Het wisselen van pet vraagt steeds om een omschakeling in je hoofd en daar komt nog bij dat niet alle petten je even goed passen.

Om dat schakelen tot een minimum te beperken, probeer ik zoveel mogelijk gelijksoortige werkzaamheden te clusteren.

Maar dan zit je nog steeds met die petten die niet helemaal lekker passen.
Zijn er zaken die je pet echt te boven gaan, dan ligt het voor de hand om daar iemand anders voor in te schakelen.
Sommige werkzaamheden vind je misschien hartstikke leuk om te doen maar kosten heel veel tijd. Andere onderdelen van je werk gaan je misschien wel makkelijk af maar vind je erg saai waardoor je er met de pet naar gaat gooien.

Daarnaast heb je ook nog diverse petten naast je werk. Misschien lopen die zakelijke en privé zaken ook nog eens door elkaar.

Loop jij vast met al die verschillende rollen en taken? Dan heb ik goed nieuws voor je.
Binnenkort geef ik weer een workshop ‘Grip op je tijd’, waarin je o.a. gaat leren hoe je omgaat met al die rollen en taken, die een plek vragen in je agenda.

Meer info vind je onder Workshop – Grip op je tijd

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.